sobota 1. února 2014

Když tě bude honit mlsná

sušené ovoce - švestky, rozinky, brusinky, může být i jiné....
ovesné vločky
med 

Nejprve si namočím ovoce - zaliju horkou vodou - a nechám asi 20 min., pak ještě propláchnu., Větší ovoce si rozkrájím na menší kousky. Mezitím si opražím vločky na pánvi - jen lehce- a přidám med - tolik, aby se rozpustil a s vločkama hezky spojil. Nakonec přidám ovoce, promíchávám, aby se vypařila voda - asi 5 minut. Dávkování je od oka, vše podle chuti - stejný poměr vloček a ovoce a asi 1/3 množství vloček tvoří med. Je to rychlejší varianta musli tyčinek, které se pečou na plechu v troubě a ve větším množství. A taky "něco sladkého", když nás (hlavně mne) honí mlsná. Pokud to nesníme hned, dá se uložit do skleničky  - skleniček a konzumovat postupně, třeba i s jogurtem.



2 komentáře:

  1. Hmm... to vypadá víc než dobře:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a je to rychlé a jednoduché, díky za navštívení :)

      Vymazat